fbpx

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

Uniek

De bekende Zeeuwse knop

Omruilen

kan binnen 14 dagen

Zeeuwse Knop

De Zeeuwse knop vormt al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de traditionele Zeeuwse klederdracht. Als sieraad werd de knop een belangrijk pronkstuk dat symbool stond voor de Zeeuwse trots en de rijke cultuurhistorie. De Zeeuwse knop is ontstaan als knopjes op het hemdboord van de boerenmannen uit de 18e eeuw, de zogenaamde braamknopen. De braamknopen veranderden langzaam van vorm in de loop van de jaren. Rond 1870 werd het de Zeeuwse knop, zoals hij er nu uitziet. Vanaf die tijd zijn vrouwen de knop gaan dragen als sieraad op de muts van hun klederdracht tenue.

Producten gebaseerd op de Zeeuwse knop

Op dit moment herleeft dit element uit de klederdracht en is dit cultuur item een trend geworden. Tegenwoordig is de Zeeuwse knop uitgegroeid tot het symbool van Zeeland. Belle Knoppe speelt op deze trend in met haar eigen Zeeuwse  knop producten. Daarmee is de Zeeuwse knop het decoratieve uitgangspunt van het merk Belle Knoppe. Wij laten onze klanten met onze producten het Zeeuwse gevoel ervaren. Deze toegevoegde waarde staat centraal binnen ons merkbeeld.

Divers assortiment aan producten

Onze collectie producten gebaseerd op de Zeeuwse knop is erg divers. Zo kies je uit twee verschillende collecties: de Belle Knoppe Bike Collection en de Belle Knoppe Home Collection. De eerste collectie bestaat uit fietsaccessoires, zoals een fietsbel, fietstas en zadelhoes. In de Home Collection vind je producten als glazen, mokken, dekbedovertrekken en kussens. Vind jouw favoriete producten gebaseerd op de Zeeuwse knop en bestel deze eenvoudig online. Ook kun je langskomen in een van de winkels die ons assortiment aanbieden. Mocht je nog vragen hebben over onze unieke collectie, neem dan contact op via info@belleknoppe.nl.

Interesse in onze producten?

Neem een kijkje in onze webshop